12. 6. 2023
Máte rádi mořské plody? Pak vám recept na tradiční restované krevety nemůže chybět ve sbírce. Restované krevety jsou jednoduché na přípravu a velmi oblíbené nejen ve Vietnamu. Tito malí mořští korýši jsou známí svou jemnou chutí a vynikajícími výživovými hodnotami. Krevety jsou bohaté na bílkoviny a obsahují velké množství vitamínů a minerálů, jako je selen, zinek a vitamín B12, což z nich dělá skvělou a chutnou součást jídelníčku v Asii i po celém světě.
Pro přípravu restovaných krevet potřebujete:
Jako přílohu můžete podávat jasmínovou rýži nebo zeleninový salát.
Nejdříve krevety zbavíme střívek: opláchneme je a podél hřbetu od krčku až k ocásku je nařízneme cca do hloubky 1/3. Takto připravené krevety se uvaří rychleji a lépe se propojí s ostatními chutěmi. Ze hřbetu pak vytáhneme střívko. Takto postupujeme u všech krevet, které se chystáme zpracovat.
Pokračujeme zeleninou – česnek a jarní cibulku nakrájíme nadrobno. Na rozpálené pánvi rozehřejeme olej a osmažíme česnek. Jakmile začne vypadat křupavě (ale pozor, nemá být hnědý), přidáme krevety. Po minutě přidáme lžíci rýžového vína a chilli omáčku a restujeme dalších 4 až 5 minut, přičemž krevety mícháme a obracíme, aby se rovnoměrně orestovaly a obalily omáčkou. Jakmile získají krevety oranžovou barvu, jsou hotové. Na závěr přidáme do pánve jarní cibulku, párkrát zamícháme a můžeme podávat.
Restování krevet není žádná věda, ale několik základních tipů vám pomůže posunout se od průměru k dokonalosti:
Vyzkoušejte tento recept na restované krevety a užijte si chutě Vietnamu přímo u vás doma. Dobrou chuť!
P.S. Nechce se vám vařit? Nevadí, přijďte k nám, z naší nabídky jídel s krevetami si určitě vyberete.
<< Zpět do Blogu