picture

Recepty na vietnamské nudle s kuřecím masem

Milujete vietnamská jídla, ale neumíte si je připravit sami doma? Přinášíme vám dva oblíbené recepty na vietnamské nudle s kuřecím masem, podle kterých to zvládnete levou zadní. Pojďme se do toho pustit.

Restované nudle Udon Xào s kuřecím masem a zeleninou

Znáte nudle Udon? Jsou širší než většina nudlí, které se podávají ve vietnamských restauracích, a pocházejí z Japonska. Vyrábějí se z pšeničné mouky a vody, jsou tedy přirozeně bezvaječné a skvěle si rozumí s masem, zeleninou i omáčkami. Připravte si zdravý a chutný exotický oběd. Stačí vám půl hodiny času a několik ingrediencí.

Na dvě porce budete potřebovat:

  • 2 balení Udon nudlí (400 g)
  • 1 velké kuřecí prso
  • 300 g zeleniny podle vaší chuti (mrkev, ředkev, cuketa, česnek, paprika, jarní cibulka apod.)
  • hrst shiitake hub
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • ústřicovou omáčku
  • rybí omáčku
  • sójovou omáčku
  • zázvor
  • čerstvý koriandr
  • opražená sezamová semínka
  • chilli

Oloupejte kousek zázvoru, vložte do hrnce spolu s vývarem, přidejte lžíci ústřicové a rybí omáčky. Vzniklou omáčku přiveďte k varu a vložte do ní kuřecí prso, asi 5 minut je nechte v omáčce těsně pod bodem varu, poté vypněte sporák, přiklopte a nechte dalších 10 minut stát.

Mezitím si nakrájejte houby a zeleninu na nudličky, nasekejte koriandr a na woku orestujte. Přidejte udon nudle připravené podle návodu (předvařené se dávají rovnou na pánev). Následně přidejte rybí, ústřicovou a sójovou omáčku, poté nakrájejte maso a přidejte na pánev. Na závěr posypejte sezamovými semínky a podle chuti přidejte nakrájenou chilli papričku.

Smažené vietnamské nudle Phở xào s kuřecím masem

Phở xào [fə sau] je vlastně oblíbená polévka Phở v sušší verzi. Ploché nudle typické pro vietnamskou kuchyni doplňuje chuť bylinek, zeleniny a mořských plodů nebo masa. My se zaměříme na verzi těchto vietnamských nudlí s kuřecím masem. Recept obsahuje ingredience, které seženete ve specializovaných obchodech, a samotná příprava zabere přibližně 20 minut.

Připravte si:

  • 1 balení phở nudlí
  • 3 vejce
  • 3 šalotky
  • 4 stroužky česneku
  • 1 chilli papričku
  • 200 g kuřecích prsou
  • 2 mrkve
  • jarní cibulku
  • hrst mungo klíčků
  • hrst nasekaného koriandru
  • 100 g nadrcených arašídů
  • 1 limetku
  • 4 lžíce oleje

Na omáčku:

  • 12 lžic tamarindové pasty
  • 12 lžic třtinového cukru
  • 12 lžic rybí omáčky
  • 12 lžic ústřicové omáčky

Nudle dejte do vody podle návodu, kuřecí maso nakrájejte na kousky, zeleninu na nudličky a v misce smíchejte ingredience potřebné na omáčku. Na wok pánvi rozehřejte olej a restujte nasekaný česnek a šalotku, případně chilli. Poté na pánev rozklepněte tři vejce a míchejte. Jakmile se lehce zatáhnou, přidejte kuřecí maso a krátce restujte. Následně přidejte na pánev přecezené nudle a nakrájenou zeleninu s koriandrem, vše zalijte připravenou omáčkou. Podávejte posypané opraženými nadrcenými arašídy a dochuťte limetkovou šťávou.

 

Dostali jste chuť na vietnamské nudle s kuřecím masem, recept se vám ale zdá příliš složitý nebo nemáte chuť shánět všechny ingredience? Není nic snadnějšího než si objednat speciality z vietnamské kuchyně až na váš stůl nebo vyrazit do naší vietnamské restaurace a užít si nefalšovanou asijskou atmosféru.

 

<< Zpět do Blogu
776 868 383