picture

Recept na vietnamskou kachnu

Vietnamská kuchyně je proslulá svou pestrostí a výraznými chutěmi, které propojují sladké, slané, kyselé a pálivé prvky. Jedním z oblíbených pokrmů je vietnamská kachna. Podívejte se s námi, jak si tento skvost vietnamské kuchyně připravit doma.

Seznam surovin

  • kachní prsa s kůží (2 ks)
  • sójová omáčka (2 lžíce)
  • rýžové víno (2 lžíce)
  • sůl (1 lžíce)
  • mletý pepř (1 lžička)
  • skořice celá (1 ks)
  • bobkový list (1 ks)
  • 150 g hladké mouky
  • olej
  • voda
  • rýže nebo Udon nudle

Postup přípravy vietnamské kachny

  1. Příprava kachny: Do hrnce s vodou dáme sůl, pepř, bobkový list a skořici, zalijeme rýžovým vínem a sojovou omáčkou a vložíme kachní prsa tak, aby byla plně ponořená.
  2. Vaření: Prsa vaříme asi hodinu až hodinu a půl. Poté je necháme zcela vychladnout (4 hodiny nebo klidně přes noc v lednici).
  3. Příprava těstíčka: Těstíčko na obalení připravíme tak, že smícháme hladkou mouku s vodou, dokud nemáme řídké těsto. Vytáhneme maso z nálevu a stranu bez kůže důkladně potřeme těstíčkem.
  4. Smažení: Předehřejeme pánev nebo fritézu s olejem a vložíme kachní prsa. Nejprve pomalu smažíme stranu s kůží cca 8-10 minut, poté otočíme a dosmažíme z druhé strany. Následně maso vyndáme a necháme chvíli oschnout na prkénku.
  5. Dokončení a servírování: Mezitím si uvaříme přílohu dle preferencí – doporučujeme rýži nebo Udon nudle a připravíme zeleninu (čerstvou nebo dušenou). Kachní prsa nakrájíme rovnoměrně ostrým nožem na plátky o šířce cca 3-5 mm a můžeme servírovat.

Tip

Kachní prsa lze na závěr ozdobit sezamovými semínky a čerstvým koriandrem pro výraznější chuť.

Kachní maso je oblíbené pro svou křehkou strukturu a neodolatelnou jemnou chuť. Příprava tohoto jídla vyžaduje určitou trpělivost a pečlivost, ale výsledek rozhodně stojí za to.

Přejeme dobrou chuť.

 

P.S. Pokud se vám nechce vařit, nevadí. Přijďte k nám, z naší nabídky jídel si určitě vyberete.

<< Zpět do Blogu
776 868 383