picture

Recept na veganské "Bun bo nam Bo"

SUROVINY

TOFU

  • 200 g tofu natural
  • 2 stroužky česneku
  • citronová tráva
  • 1 lžíce sójové nebo tamari omáčky
  • olej

ZÁKLAD

  • 150 g rýžových vlasových nudlí (bún)
  • 1 ks mrkve
  • 1/2 salátové okurky
  • 8 listů hlávkového salátu
  • 1 ks cibule
  • hrst arašídů
  • snítka čerstvého koriandru

ZÁLIVKA

  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 stroužek česneku
  • čerstvá chilli paprička
  • 2 lžíce sójové nebo tamari omáčky
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 150 ml vroucí vody

POSTUP

  1. Nejprve tofu nakrájejte na tenké plátky. Z citronové trávy použijte měkký střed a nakrájejte jej na drobné kousky. Dále nasekejte najemno česnek a vše smíchejte v misce se sójovou nebo tamari omáčkou.
  2. Na pánvi rozehřejte trochu oleje. Každý plátek tofu ponořte do marinády a položte na rozpálenou pánev a opékejte do zlatova z obou stran. Poté tofu zalijte zbytkem marinády, chvíli potrapte na pánvi a vypněte.
  3. Nudle dejte do hrnce s vroucí vodou a počkejte, dokud nezměknou. Poté je sceďte, propláchněte studenou vodou a nechte odkapat v cedníku.
  4. Mezitím co děláte nudle, si připravte zálivku. Do misky nasypte třtinový cukr, přidejte najemno nakrájený česnek a chilli papričku. Přilijte sójovou tamari omáčku, rýžový ocet. Za stálého míchání přilévejte do směsi horkou vodu, dokud se cukr nerozpustí.
  5. Na pánvi si osmahněte cibulku, zeleninu a koriandr nakrájejte na tenké nudličky a buráky podrťte.
  6. Nudle rozdělte na talíře nebo do misek, přidejte zeleninu a tofu. Posypte buráky, smaženou cibulkou a koriandrem. Na závěr přidejte zálivku podle chuti.

Nechte si chutnat!

 

P.S. Nechce se vám vařit? Nevadí, přijďte k nám, z naší nabídky si určitě vyberete.

<< Zpět do Blogu
776 868 383