Nejprve tofu nakrájejte na tenké plátky. Z citronové trávy použijte měkký střed a nakrájejte jej na drobné kousky. Dále nasekejte najemno česnek a vše smíchejte v misce se sójovou nebo tamari omáčkou.
Na pánvi rozehřejte trochu oleje. Každý plátek tofu ponořte do marinády a položte na rozpálenou pánev a opékejte do zlatova z obou stran. Poté tofu zalijte zbytkem marinády, chvíli potrapte na pánvi a vypněte.
Nudle dejte do hrnce s vroucí vodou a počkejte, dokud nezměknou. Poté je sceďte, propláchněte studenou vodou a nechte odkapat v cedníku.
Mezitím co děláte nudle, si připravte zálivku. Do misky nasypte třtinový cukr, přidejte najemno nakrájený česnek a chilli papričku. Přilijte sójovou tamari omáčku, rýžový ocet. Za stálého míchání přilévejte do směsi horkou vodu, dokud se cukr nerozpustí.
Na pánvi si osmahněte cibulku, zeleninu a koriandr nakrájejte na tenké nudličky a buráky podrťte.
Nudle rozdělte na talíře nebo do misek, přidejte zeleninu a tofu. Posypte buráky, smaženou cibulkou a koriandrem. Na závěr přidejte zálivku podle chuti.
Nechte si chutnat!
P.S. Nechce se vám vařit? Nevadí, přijďte k nám, z naší nabídky si určitě vyberete.